Tetőtépítek logo

Sigurni temelji i na krovu: zato je dobro obratiti se izravno proizvođaču

Prema uobičajenoj praksi, izgradnja krova počinje u nekoj od građevinskih trgovina, što možda i funkcionira, ali se od silnih nerviranja i nepotrebnih obilazaka možemo spasiti ako prve korake učinimokod proizvođača crijepa. Evo razloga!

Svatko tko je ozbiljno razmišljao o tome da je došlo vrijeme za izgradnju novog krovnog sustava ili za renoviranje postojećeg, gotovo će sigurno krenuti u potragu na internetu, a onda svoj vokabular može proširiti pojmovima poput nagiba krova, pokrova ili kopče protiv nevremena. Ali laicima – što ne iznenađuje – nije lako protumačiti tehnički žargon.

Slučaj postolara i kalupa - pouzdana stručnost profesionalaca

Nije samo razumijevanje samog tehničkog žargona ono što može izazvati poteškoće, već i obrada protoka informacija. Iako se relativno lako i brzo može pronaći mnogo korisnih savjeta i iskustava, u zraku mogu lebdjeti i mnoge zablude, a o samoprozvanim stručnjacima da i ne govorimo. Ako zablude nisu dovoljne, čak ni informacije iz naizgled pouzdanih izvora ne treba uzimati zdravo za gotovo. Ni izvođači radova i tesari na stručnim forumima ne mogu uvijek dati 100 postotni odgovor jer njihovo znanje nije sveobuhvatno u svim slučajevima. U tom pogledu prednost proizvođača je da, kao tvrtka koja radi s najnovijim materijalima i tehnologijama, ima najsuvremenija znanja o svojim proizvodima. Znanje prati tim profesionalaca (tesari, izvođači, projektanti) koji mogu raditi s proizvodima određenog proizvođača na profesionalnoj razini.

Svjetlo na kraju tunela

Međutim, izbor među crjepovima koje nudi proizvođač nije jednostavan. Na to hoćemo li se odlučiti za valoviti ili ravni crijep uvelike utječu osnovna geometrijska pravila, a s tehničkog stajališta postavljanje solarnog crijepa zahtijeva više pažnje. U potonjem slučaju se posebno trebamo osloniti na upute proizvođača, jer u raznim skupinama možemo naići i na opise ili zablude u vezi s tim, ako bismo ih se pridržavali, platili bismo visoku cijenu pri obnovi krova.

U vezi sa solarnim crjepovima također je vrijedno napomenuti da, iako izvođači solarnih radova obavljaju posao koji im je dodijeljen najbolje što mogu, oni imaju manje stručnosti u takozvanim sofisticiranim stvarima, budući da je većina solarnih tvrtki specijalizirana za velike solarne panele. Svijet solarnih crjepova za njih je manje poznato područje, pa ako želimo takvo rješenje za naš novi krov ili nadopunu postojećeg, tvrtka proizvođača može dati najpreciznije upute za realizaciju. Kod vrste crijepa Generon već se tijekom pripreme javljaju pitanja u kojima se bolje osloniti na specijaliste Terran crjepova. Naravno, to ne vrijedi samo za montažu solarnog crijepa, već i za standardnu ​​krovnu konstrukciju, možemo računati na Terranove visoko školovane tesare, koji su više u tijeku s krovnim elementima proizvođača.

Što se tiče materijala, ponuda je onoliko koliko i izvođača radova, stoga prije nego što svoju kuću povjerimo profesionalcima, svakako zatražite detaljne ponude na više mjesta. U našem prethodnom postu smo detaljno proučili što možemo očekivati ​​od Terrana kada planiramo troškove, ne isplati se štedjeti vrijeme i energiju ako želimo izbjeći razočaranje.

Velika prednost suradnje s proizvođačem je što isti izravno podržava izvođača solarne gradnje u svakom koraku montaže. Na taj način možete uštedjeti ne samo novac, već i vrijeme čija je vrijednost neprocjenjiva. Međutim, važno je napomenuti da što god proizvođač preporuči, mi kao graditelji možemo imati različite planove, ali svakako je preporučljivo konzultirati se o tome.

Izgradnja krova stoga nije lak zadatak, jer se sastoji od mnogo segmenata, te se ne isplati žuriti, jer krov biramo za cijeli život.