Tetőtépítek logo

Izračunat ćemo sve kako bi krov vaše kuće bio savršen

3 vrijeme za čitanje

Sanacija ili izgradnja krova je materijalno i izvođački velika investicija, zbog čega ju je važno pažljivo isplanirati. Nije dovoljno odabrati kvalitetne materijale, potrebno je točno znati koliko će nam čega trebati i koliko će koštati. Terran vam može pomoći i u tome, zahvaljujući našim besplatnim online kalkulatorima.

Koliko je to?

Gradnja ili renoviranje vašeg doma sve je skuplji posao, pa je razumljivo da prije svega želimo znati koliko će koštati naš novi krov, a zatim odlučujemo hoćemo li krenuti odmah ili ćemo još malo uštedjeti. Terranov krovni kalkulator u trenu pokazuje približnu cijenu materijala za novi krovni pokrov. Potrebno je unijeti samo oblik, kut nagiba, dimenzije krova, odabrani crijep i površinsku obradu, a algoritam na temelju toga izračunava bruto cijenu koja uz osnovne crjepove sadržava i elemente neophodne za izradu krovišta kao što su: dodatni betonski elementi, krovna folija, sljemeno - grebena podloga, snjegobrani i ventilacija uz strehe, uključuje i naknadu za dostavu na kućnu adresu. A ako se niste odlučili ni za jednu vrstu crijepa, možete upotrijebiti kalkulator za usporedbu izračuna, što će vam pomoći da donesete odluku.

Ni više, ni manje

Kao laiku nije lako izračunati koliko crijepa i ostalih krovnih materijala naručiti. Mnogo neugodnosti može biti ako se tijekom izgradnje ispostavi da nešto nema na skladištu ili da smo na to potpuno zaboravili, zbog čega radovi stoje. Jednako je neugodno kada nakon završetka shvatite da vam je ostalo nekoliko paleta. Terranovi stručnjaci besplatno pripremaju detaljan, prilagođen izračun potrebnih materijala, tako da o tome ne morate brinuti. Pošaljite nam dostupne nacrte ili crteže krova, dimenzije, vaše ideje o pokrovu, vrsti i boji odabranog Terran crijepa, a naš kolega inženjer-konzultant će izračunati elemente potrebne za profesionalnu gradnju (osnovni crijep, zračnik, sljemenjak) i količine preporučenih dodataka (podloga, kopče protiv nevremena, snjegobrani itd.). Na popisu će se nalaziti i svi dodatni elementi koji se nalaze u krovnom sustavu Terran, kako biste u dogovoru s našim stručnjakom dobili rješenje za sve svoje potrebe.

Da krovište može dobiti dovoljno zraka

U Terranu razvoj također smatramo jednako važnim kako bismo mogli služiti potrebama kupaca koje se stalno mijenjaju na najvišoj mogućoj razini. U duhu toga, nedavno smo redizajnirali naše zračnike tako da bolje pristaju u ravninu krova, čime se pruža čišći, ujednačeniji ukupni izgled. S novim rješenjem ventilacije promijenili su se zahtjevi za materijalom, stoga je iznimno važno još jednom provjeriti naručujete li dovoljno zračnika kako biste osigurali ventilaciju krova. Kod zračnika Rundo, Zenit i Synus preporuka proizvođača je 3 komada po razmaku rogova, dok je za naše linije Danubia, Coppo i Renova Plus 6 komada. Naravno, ne morate sami dijeliti i množiti, koristite naš kalkulator zračnika kako biste izbjegli neočekivana iznenađenja kasnije

Na sunčanoj strani

Bilo da gradite novi krov ili obnavljate postojeći, svakako biste trebali razmisliti o ugradnji solarnog sustava. Korištenjem solarne energije možete istovremeno smanjiti račun za struju i ekološki otisak. Sada se ne morate brinuti o ogromnim solarnim pločama koje će prekriti vaš prekrasan novi krov i narušiti cjelokupni izgled vaše kuće. Solarni crijep Terran Generon integriran je u pokrov i osigurava ekološki prihvatljivu opskrbu električnom energijom.

Pitate li se koliko bi koštala estetska, beskompromisna solarna tehnologija, to možete saznati uz nekoliko klikova. Nakon unosa najvažnijih podataka (kut nagiba i orijentacija krova, mjesečni račun za struju ili godišnja potrošnja električne energije, odabrana vrsta invertera), naš automatski kalkulator će Vam u kratkom roku poslati personaliziranu okvirnu cjenovnu ponudu kako biste i vi i krov kuće bili spremni na solarnu energiju.

Zašto ne biste sanjali veliko kada dizajnirate svoj dom? Primarna zadaća krova je pokriti i zaštititi naš dom od vremenskih i drugih utjecaja iz okoline. No, možemo ga opremiti i "ekstra dodacima" kako bi postao sastavni dio našeg života. U našem prethodnom postu pokazali smo inspirativne ideje za to.