Tetőtépítek logo

Klasični solarni panel vs. Generon

U našem članku možete saznati koja je razlika i koje su prednosti odabira solarnog crijepa.

Ako su vam estetika, ekološka svijest i učinkovitost jednako važni, saznajte više o našoj višestruko nagrađivanoj inovaciji, Terran Generonu, i neka vaš dom bude u tijeku!

Neka krov bude ukras vašeg doma!

Vrijeme je da zaboravite na ogromne solarne ploče postavljene iznad ravnine krova! Terran Generon po učinkovitosti i performansama konkurira klasičnim solarnim panelima, a estetski doživljaj koji nudi također je puno veći. Vaš dom može biti neusporedive ljepote do posljednjeg detalja - kako iz ptičje perspektive tako i izbliza. Ne morate raditi kompromise u korist tehnologije! Zahvaljujući solarnim ćelijama integriranim u betonski crijep, nema nepotrebnog probijanja krova, pa proizvod daje vrhunski izgled nekretnini i povećava njenu vrijednost.

Što se tiče dimenzija, parametri Generona su isti kao i kod crjepova Terran Zenit i Rundo, dimenzije modula su samo 330 mm x 420 mm. Kao rezultat toga, dom se uklapa u modernu uličnu sliku ili se ističe od ostalih kuća. Osjećaj života koji pruža visoka kvaliteta prati svog vlasnika kroz cijeli životni vijek. Budite jedan od pionira koji koriste inovativna rješenja pri izgradnji ili renoviranju svog doma.

Razmišljajte o budućnosti sada! Ukoliko trenutno planirate izgradnju ili zamjenu krova, ali kasnije planirate kupiti Terran Generon crijep, odaberite elemente linije Zenit ili Rundo koji svojom veličinom i oblikom savršeno odgovaraju solarnim crjepovima i uklapaju se u ravnina krova. Na prvi pogled, jedina razlika je u tome što sunčeva svjetlost obasjava Generon, što znači da je ovaj krov - i obitelj koja živi ispod njega - stvarno moderni. Dođite kući svaki dan i ugledajte svoj dom koji privlači poglede!

Smanjite svoj ekološki otisak i račun za struju!

Prosječna veličina krovnih solarnih sustava koje su implementirale privatne osobe u 2018. bila je približno 6 kWp.

Međutim, sustav s 40-50% manje snage može biti dovoljan da zadovolji energetske potrebe prosječnog kućanstva!

Budimo učinkoviti zajedno!

Terran Generon modul ima snagu od 15 Wp, u slučaju 11,1kom/m2 učinak je 167W/m2, za polje snage 1 kWp potrebno je oko 6 m2 krovne površine.

Krovna površina normalne obiteljske kuće iznosi 200-250 četvornih metara, a da bi se pokrilecjelokupne potrebe obitelji za strujom potrebno je 15-20% krovne površine, odnosno oko 20-40 četvornih metara pokriti Terran Generon solarnim crjepovima.

Kako ovo izgleda u količini?

Za pokrivanje krova jedne obiteljske kuće obično je potrebno dvije tisuće crjepova. Na temelju prosječne potrošnje energije četveročlanog kućanstva (4-5 kW), 300 do 330 solarnih crjepova dovoljno je za zadovoljenje energetskih potreba tako velike obitelji.

Terran Generon po učinkovitosti i performansama konkurira klasičnim solarnim panelima, a estetski doživljaj koji nudi je puno veći.

Kvaliteta zagarantirana!

Kod nas možete svoju investiciju učiniti sigurnom, rješenje je lako i brzo dostupno u slučaju bilo kakvog pitanja ili problema. Jamčimo učinkovitost naših Generon crjepova 20 godina.

Sunčana strana našeg krova

Prilikom postavljanja solarnih sustava za proizvodnju električne energije moramo obratiti posebnu pozornost na to da solarni moduli budu smješteni na mjestu bez sjene. Ovo je iznimno važno jer su solarnimoduli povezani u seriju, a ako je bilo koji solarni crijep u sjeni, to će utjecati na proizvodnju ostalih solarnih crjepova spojenih u seriju.

Što možemo učiniti da izbjegnemo takve situacije?

Za postavljanje solarnih modula moramo odabrati okruženje bez sjene.

Ukoliko dođe do efekta sjene, krovne plohe u koje se ugrađuje Generon odvojite u zasebne sustave ovisno o pretpostavljenom izgledu sjena, treba vršiti stalni nadzor kako bismo na vrijeme otklonili mogućnost pojave sjena.

Optimalno postavljanje Terran Generona u Hrvatskoj moguće je na južno orijentiranim krovovima s kutom nagiba od 35 stupnjeva. Manje odstupanje od optimalne orijentacije u smjeru istoka ili zapada ne dovodi do značajnog gubitka proizvodnje. Također, odstupanje od 5-10 stupnjeva od optimalnog kuta nagiba ne rezultira značajnim gubitkom.

Naši konzultanti stoje vam na raspolaganju za izradu optimalne slike pokrova i osiguravanje što ljepšeg izgleda krova uz izradu indikativne ponude. Ovo je potrebno kako bi naši stručnjaci znali koliki im je sustav potreban za izračun za datu zgradu, a za dodatne potrebne informacije će kontaktirati sve zainteresirane.

Odaberite revolucionarnu inovaciju, solarni crijep Generon!

Razmišljate li o ekološki prihvatljivim krovovima? Saznajte više o našem solarnom krovnom crijepu, Generonu!